De droom is dat over een paar jaar 15.000 tot 20.000 boeren 30 procent extra inkomsten hebben door verkoop van sap dat normaal wordt weggegooid.
Volledig scherm
PREMIUM
De droom is dat over een paar jaar 15.000 tot 20.000 boeren 30 procent extra inkomsten hebben door verkoop van sap dat normaal wordt weggegooid. © Arjan Gotink

Lars uit Groenlo ging als journalist naar Ghana en kwam als sapondernemer naar huis: ‘Het idee om van afval sap te maken, klopt’

GROENLO - Lars Gierveld (40) reisde eind 2018 af naar Ghana voor een documentaire over de cacaoindustrie. Per toeval proefde hij het frisse vruchtvlees van de cacaovrucht, normaal een afvalproduct en dacht: hier moet ik wat mee. De journalist gooide het roer om en keerde naar huis als sapondernemer. Hij helpt er straks duizenden boeren mee. 

 1. Ziekenhuizen vrezen besmettingsgolf door Achterhoeks testfestijn: ‘Kunnen we er écht niet bij hebben’
  PREMIUM
  Video
  22

  Ziekenhui­zen vrezen besmet­tings­golf door Achter­hoeks testfes­tijn: ‘Kunnen we er écht niet bij hebben’

  DOETINCHEM/ LICHTENVOORDE - De Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland in Doetinchem en SKB in Winterswijk vrezen een besmettingsgolf door het Achterhoekse testfestijn Startschotgala, op zaterdag 1 mei in Lichtenvoorde. ,,Onze corona-afdelingen liggen vol, meer patiënten kunnen we er écht niet bij hebben”, zegt woordvoerder Saskia Steenbergen van het Slingeland Ziekenhuis.
 1. Plofkraak Apeldoorn: 'We dachten aan een aanslag'
  Play

  Plofkraak Apeldoorn: 'We dachten aan een aanslag'

 2. Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge
  Play

  Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge

Achterhoek