Nog tot begin volgend jaar: productie van Gelderse worsten in de Lichtenvoordse vestiging van Zwanenberg, voorheen Hulshofs Vleeswaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog tot begin volgend jaar: productie van Gelderse worsten in de Lichtenvoordse vestiging van Zwanenberg, voorheen Hulshofs Vleeswaren. © Jan Ruland van den Brink

Lichtenvoorde raakt na 173 jaar de droge worsten kwijt

LICHTENVOORDE - Het vleeswarenbedrijf van Zwanenberg in Lichtenvoorde wordt volgend voorjaar gesloten. De productie van droge worst wordt verplaatst naar de Zwanenberg-bedrijven in het Groningse Vlagtwedde en Almelo. Het Lichtenvoordse bedrijf telt vijftig arbeidsplaatsen – het merendeel van de medewerkers gaat op zoek naar een andere baan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat beweegt de opgepakte Achterhoekse boerenvoorman?  ‘Er is een oerkracht los gekomen onder boeren’
    PREMIUM
    interview | video

    Wat beweegt de opgepakte Achterhoek­se boerenvoor­man? ‘Er is een oerkracht los gekomen onder boeren’

    MARIËNVELDE - Thijs Wieggers (39) uit Mariënvelde profileerde zich afgelopen week nadrukkelijk als de groepsleider van Farmers Defence Force Oost-Achterhoek. Vrijdag werd hij aangehouden door de politie in Bleiswijk, nadat hij op een motoragent zou hebben willen inrijden. Wat beweegt Wieggers? De Gelderlander sprak de melkveehouder nog voor zijn aanhouding.

Achterhoek