Volledig scherm
PREMIUM
Nog tot begin volgend jaar: productie van Gelderse worsten in de Lichtenvoordse vestiging van Zwanenberg, voorheen Hulshofs Vleeswaren. © Jan Ruland van den Brink

Lichtenvoorde raakt na 173 jaar de droge worsten kwijt

LICHTENVOORDE - Het vleeswarenbedrijf van Zwanenberg in Lichtenvoorde wordt volgend voorjaar gesloten. De productie van droge worst wordt verplaatst naar de Zwanenberg-bedrijven in het Groningse Vlagtwedde en Almelo. Het Lichtenvoordse bedrijf telt vijftig arbeidsplaatsen – het merendeel van de medewerkers gaat op zoek naar een andere baan.

De sluiting is in 2012 al eens aangekondigd, maar werd een jaar later met nog eens twee jaar uitgesteld. De vraag naar vleeswaren, zoals de bekende Gelderse worst, was plotseling aangetrokken, vooral door export naar Duitsland. Dit voorjaar kwam opnieuw het bericht dat tot sluiting was besloten, maar nu definitief.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek