Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Foto Freddy Schinkel

Lievelde krijgt zonnepark voor duizenden huishoudens

LIEVELDE - Het dorp Lievelde krijgt een zonnepark dat 3.000 huizen moet voorzien van stroom. Dat melden initiatiefnemers Achterhoekse Groene EnergieMaatschappij (AGEM) en projectontwikkelaar Sunvest. Het park komt op een perceel tussen de Nieuwendijk, Berkendijk en Stikkemaatsdijk.

Omwonenden moeten meeprofiteren van de duurzame energie die hiermee wordt opgewekt. Hiervoor wordt een lokale energiecoöperatie opgezet. Inwoners kunnen dan investeren in het zonnepark en profiteren van de opbrengst. Op die manier is er volgens AGEM ook meer draagvlak voor de komst van het park vol zonnepanelen.

Het park gaat naar verwachting circa 9,5 gigawattuur per jaar leveren, dat is genoeg stroom voor ongeveer 3.000 huishoudens. Bij het zonnepark komt ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wanneer het project er daadwerkelijk staat en hoe het er precies uit komt te zien, kan AGEM nog niet zeggen. Dat moet nog verder worden bepaald.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek