Een impressie van de mestvergister, zoals die op bedrijventerrein Laarberg kan worden gebouwd. In Groenlo bestaat flinke weerstand tegen de plannen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de mestvergister, zoals die op bedrijventerrein Laarberg kan worden gebouwd. In Groenlo bestaat flinke weerstand tegen de plannen. © Bedrijvenpark Laarberg/RMS

‘Liever windmolens dan mestvergister op de Laarberg’

GROENLO - Op bedrijventerrein Laarberg bij Groenlo kunnen beter windmolens worden geplaatst dan dat er een mestvergister wordt gebouwd. Dat schrijft de stichting Leefbaar Buitengebied Gelderland naar aanleiding van de aangekondigde verkoop van de plannen voor de mestvergister.

8 reacties

 • geen

  1 jaar geleden
  Zonder heel veel subsidie ( ca 25 euro per ton mest!!) is mestvergisting helemal niet mogelijk! Groot Zevert krijgt bv bijna 3 miljoen euro.per jaar en dat 12 jaar lang,tja....dus beka eerst beter inlezen.
 • Martin

  1 jaar geleden
  Varkensmest vergisten kost bijna net zoveel energie, als dat er uit komt aan groen gas. De mestvergister in Groenlo wordt uitsluitend opgezet voor de subsidie. De rest interesseert de iniatiefnemer helemaal niet. De enig echte oplossing is minder mest= minder vee. Helaas blijven de meeste boeren doof en blind voor deze oplossing.
 • beka

  1 jaar geleden
  de mensen van de stichting wonen waarschijnlijk niet in Groenlo. Want bijna niemand wil zo'n grote overlast veroorzakende windmolen in de buurt hebben. Is ook jammer van de hoge subsidies die windmolens nodig hebben. En dan blijft nog de varkensmest over die verwerkt moet worden. Als de techniek goed werkt (zie Groot Zevert) kan een mestverwerking veel bijdragen aan een beter milieu door plaatselijk de mest te verwerken in goed bruikbare grondstoffen en groene energie. Windmolens leveren alleen energie als het waait. Een mestvergister levert altijd groene energie en de varkensmest is er toch.
 • Stoker

  1 jaar geleden
  de Achterhoek wordt volgebouwd met windmolens en velden vol met glas panelen.  En dat om de subsidie graaiers uit Amsterdam aan een dikke boterham te helpen. Gemeentebestuur, denk eens na!
 • Johann utBroamt

  1 jaar geleden
  een zonnewoestijn hier is beter dan in Zwolle. Dit zou een goede insteek richting Zwolle betekenen dat tegen hun wil met zo'n zonnewoestijn wordt opgescheept.

Achterhoek