Volledig scherm
Een koninklijke onderscheiding. © ANP

Lintje voor Sjaak Hulshof, oprichter van de ziekenomroep

GROENLO - Sjaak Hulshof uit Groenlo is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van n Oranje-Nassau'. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt door locoburgemeester Marieke Frank. 

Hulshof werd verrast tijdens de receptie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Ziekenomroep Sound Of Music (ZSOM). Hulshof zet zich al sinds 1979 in als vrijwilliger bij de ziekenomroep. De uitreiking van het lintje vond plaats in etablissement Welgelegen in Groenlo.

Hulshof was oprichter van de ziekenomroep in Groenlo, om in het toenmalige St. Vincentiusziekenhuis (nu de Molenberg), wekelijks verzoekplaatjes te draaien voor de hulpbehoevende medemens. Dit groeit al snel uit tot een professionelere radio-tak en de stichting ZSOM wordt opgericht. Binnen die periode heeft hij verschillende bestuursfuncties gehad waaronder secretaris en penningmeester.

Ook blijkt Hulshof een goed cameraman, regisseur en editor. De ZSOM heeft in de afgelopen 40 jaar vooral dankzij de inspanningen van Hulshof een ruim radio- en televisiearchief van de Achterhoekse streekcultuur vastgelegd en gedeeld, dat van onschatbare waarde is, zo wordt vermeld door de uitreikers van de onderscheiding.

Volledig scherm
Bert Bartelink en Sjaak Hulshof ( met doktersjas ) in de nieuwe IC van streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk in 2017. © de Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek