Volledig scherm
Het Grensoverschrijdend Politieteam Elten is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, de Bundespolizei-inspektion Kleve en de Nationale politie Oost Nederland. © Koninklijke Marechaussee

Man uit Winterswijk aangehouden met rooftassen en valse kentekenplaten

WINTERSWIJK/DOETINCHEM - Een man uit Winterswijk is zondag samen met een man uit Delfzijl op de Grolseweg in Lievelde aangehouden voor diefstal en heling. De twee hadden geen geldig rijbewijs en reden in een onverzekerde auto met valse Duitse kentekenplaten.

Ook lagen er tassen in hun voertuig die aan de binnenkant waren bekleed met aluminiumfolie. Deze zogenaamde rooftassen zijn populair bij winkeldieven.

Verhoor
De twee mannen van 37 en 39 jaar oud zijn aangehouden door het Grensoverschijdend Politieteam Elten, een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, de Bundespolizei-inspektion Kleve en de politie Oost-Nederland.

Na hun aanhouding zijn ze voor verhoor naar het politiebureau in Doetinchem gebracht. Tegen de mannen is een proces-verbaal opgemaakt. De politie en de Koninklijke Marechaussee doen verder onderzoek naar de twee.

Achterhoek