Volledig scherm
Agenten zijn van zaterdagavond tot zondagochtend bezig geweest met het politieonderzoek. © GinoPress

Mogelijk zedenmisdrijf in Groenlo, politie is bezig met onderzoek

GROENLO - De politie en de forensische opsporingsdienst hebben van zaterdagavond tot zondagmorgen onderzoek gedaan naar een mogelijk zedenmisdrijf in de buurt van het dierenpark op De Halve Maan.

Een voorlichter van de politie wilde zondagavond niet bevestigen dat het zou gaan om de verkrachting van een meisje zoals in Groenlo de ronde deed. ,,We hebben zaterdagavond melding gehad van een mogelijk zedenmisdrijf en er moet nog onderzoek gedaan worden voor we zekerheid hebben’’, aldus de politiewoordvoerder. Ze zijn daarom ook terughoudend in hun berichtgeving.

Witte busjes

Bennie Klein Tank, de beheerder van het dierenpark op De halve Maan, stuitte zaterdagavond op de busjes van de politie en de forensische opsporingsdienst. ,,Ik wilde dieren voeren en toen was er politie op het eiland, achter de gracht’’, vertelt Klein Tank. 

Onderzoek

,,Ik ging 's nachts om half één terug en toen was de poort op het eiland achter de gracht vergrendeld. De politie heeft er de hele nacht gepost en zondagmorgen, toen ik erheen ging omdat schapen moesten lammeren, was de politie nog bezig. Om 11.00 uur was het onderzoek afgesloten en kon ik bij de dieren. De politie wilde niet zeggen wat er aan de hand was.’’

Achterhoek