Volledig scherm
De ingang van het campingterrein van de Zwarte Cross. © ANP

Moment stilte en rouwronde op Zwarte Cross voor overleden man, politie sluit geweldsmisdrijf uit

LIEVELDE - De 18-jarige man uit Vragender die vrijdag levenloos werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross in Lievelde is niet door geweld om het leven gekomen. Dat meldt de politie zaterdagmiddag op Twitter. Eerder bevestigden meerdere bronnen tegenover deze site dat de man een natuurlijke dood was gestorven.

De gemeente Oost Gelre bevestigt zaterdag dat het gaat om een 18-jarige man uit Vragender. De politie doet omwille van de privacy geen verdere mededelingen over het sterfgeval. Onderzoek naar de exacte doodsoorzaak is nog aan de gang.

De dood van de bezoeker van het festival is voor verscheidene crossers reden om met zwarte rouwbanden om hun arm te rijden, uit respect.

Vrienden rijden rouwronde

In overleg met de nabestaanden heeft de festivalorganisatie besloten om een groep vrienden zondag een rouwronde te laten rijden over de crossbaan, om 11:00 uur, voorafgaand aan de Brommersklasse. Later op de dag is een moment van stilte tijdens het optreden van de Motorband in de Megatent, tussen 17:30 en 18:30 uur.  

De festivalorganisatie reageerde vrijdag aangedaan. Woordvoerder Pieter Holkenborg: ,,Wij zijn erg geschrokken van het overlijden van deze bezoeker en enorm onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Dit is pittig, vooral voor familie en betrokkenen, aan wie wij uiteraard ons medeleven betuigen.’’ Ook op sociale media spreken verschillende bezoekers hun medeleven uit aan nabestaanden.

De campingkrant die dagelijks gemaakt zou worden door de organisatie, is komen te vervallen. Op sociale media houdt het festival zich door de trieste gebeurtenissen vooralsnog gedeisd. 

De politie meldt dat een familieagent contact onderhoudt met de familie en dat voor getuigen en betrokkenen slachtofferhulp is ingeschakeld.

Burgemeester Annette van Bronsvoort van Oost Gelre spreekt op de website van de gemeente haar waardering uit ‘voor de manier waarop zowel de organisatie van de Zwarte Cross als de politie en andere hulpverleners op een goede en respectvolle manier hebben opgetreden in de behandeling van dit in alle opzichten dramatische voorval’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek