Volledig scherm
Blauwalg in de Grolse gracht. © Jan van den Brink

‘Natuurlijker’ oever in Groenlo om blauwalg te voorkomen

GROENLO - De noordelijke oever van de gracht in Groenlo wordt natuurlijker gemaakt. Dat moet helpen om de overlast van blauwalg tegen te gaan.

Samen met het Waterschap Rijn en IJssel wordt in de Grolse gracht een proef uitgevoerd. Vorig jaar werden zestien cilinders in het water geplaatst. Daarin wordt op drie manieren de blauwalg aangepakt, met ijzer, met zuurstof en een combinatie. Vanwege de blauwalg kan de gracht nu niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld de zwemwedstrijd en een waterspektakel.

Al eerder was afgesproken om de noordelijke oever van de gracht natuurlijker te maken. De oever wordt glooiend gemaakt en er wordt onder meer riet aangeplant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek