Niet iedereen nuchter na weekend Zwarte Cross: 3 rijbewijzen ingevorderd

videoAALTEN/ LICHTENVOORDE - Heb je net een paar dagen lang alleen maar gefeest, wil je niets liever dan thuis uitbrakken en ben je nog maar net van het Zwarte Cross-terrein af, wordt je stilgezet door de politie. Vandaag was er een grootschalige controle bij café De Domme Aanleg in Aalten. Traditiegetrouw werd Zwarte Crossers die op weg waren naar huis gevraagd te blazen. 

In totaal werden er 2.600 blaastesten uitgevoerd. Die leidden tot 22 zogenoemde ademanalyses waaruit bleek dat 21 personen te veel hebben gedronken. Drie rijbewijzen werden ingevorderd. 

File

De controle zorgt voor de nodige vertraging bij automobilisten die via de Twenteroute naar huis willen. Alsof dat nog niet alles is, kunnen zij zo aansluiten op de A12, waar met name het vakantieverkeer zorgt voor een flinke file. 

Volledig scherm
De stoet van Zwarte Cross-bezoekers trekt de nodige aandacht. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
© theo kock persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek