Volledig scherm
Het kunstwerk Dahlia-Allemansbloem. Geheel links ontwerper Rick Luttikhold, geheel rechts burgemeester Annette Bronsvoort. Naast haar voorzitter Herman ter Haar van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. © Foto Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde

Nieuw kunstwerk in Lichtenvoorde: het corso is van iedereen!

LICHTENVOORDE - In de corsotuin in Lichtenvoorde is donderdagavond het kunstwerk Dahlia-Allemansbloem onthuld. Het ontwerp van Rick Luttikhold symboliseert het corso als een evenement waar iedereen bij betrokken is.

Het werk, uitgevoerd in corten-staal ('roest-staal') laat een gestileerde dahlia zien, de bloem waarvan er miljoenen op de wagens van het corso prijken.

,,Het werk bestaat uit vijf blokken. In elk blok is een aantal bladeren verwerkt. Per blok lijken deze bladeren willekeurig geplaatst te zijn, maar alle blokken samen vormen één grote dahlia", aldus ontwerper Luttikhold. Op die manier symboliseert het kunstwerk 'ons corso, dat gemaakt wordt door jong, oud, begaafd en minder begaafd', aldus de organisatie. 

Zondag vanaf 14.00 uur trekt het bloemencorso, het op-één-na-grootste ter wereld, door Lichtenvoorde.

In De Gelderlander van vrijdag 7 september een persoonlijk interview met de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, Herman ter Haar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek