Diverse spoorlijnen, met uiterst rechts het alternatief van de noordtak door de Achterhoek
Volledig scherm
PREMIUM
Diverse spoorlijnen, met uiterst rechts het alternatief van de noordtak door de Achterhoek © Afbeelding uit quick scan provincies Overijssel en Gelderland

‘Noordtak van de Betuwelijn door de Achterhoek nieuw leven inblazen’

GROENLO - De noordtak van de Betuwelijn moet opnieuw op de politieke agenda. Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking Betuwelijn (RONA) heeft daarom een rapport geschreven, staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft het document al in ontvangst genomen.

38 reacties

 • adb

  2 jaar geleden
  Meer dan 25 jaar op de plan en tekentafel in Den Haag voor het door trekken van de autosnelweg van Varsseveld naar Enschede en wat ligt er nu ? Geen autosnelweg voor deze "krimpregio"
 • Knetterkaars

  2 jaar geleden
  Regelen op z'n Achterhoeks: het komt wel en goede officiële afspraken maken doen we niet aan. Ik blijf verbaasd over de gang van zaken hier.
 • Henk53

  2 jaar geleden
  Schandalig idee! De Achterhoek als rioolput voor het westen. Wij de lasten, zij de lusten. Nooit niet dus
 • evertjan

  2 jaar geleden
  Voor mij is duidelijk dat, zodra duidelijk wordt dat aanleg van de Noordtak door de Achterhoek niet meer tegen te houden is, er dan eisen en voorwaarden moeten worden gesteld als tegenprestatie. In de eerste plaats uitbouw van de N18 naar een volwaardige vierbaans autosnelweg A18, dubbelspoor van Arnhem tot in ieder geval Doetinchem en electrificatie van het spoor Arnhem-Winterwijk en Zutphen-Winterswijk. Voor wat, hoort wat. En deze punten kunnen binnengehaald worden mits alle gemeenten en het bedrijfsleven hierbij samen optrekkenEvertjan 
 • Batistuta

  2 jaar geleden
  Precies. Als dat het plan is kan het onderzocht worden.

Achterhoek