Peter Puntdroad met zijn verzameling.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Puntdroad met zijn verzameling. © Jan Ruland van den Brink

Normaal, Jovink, Boh Foi Toch: Peter heeft thuis alles van dialectbands

WARNSVELD - Zijn achternaam is Bruil, maar die kent niemand. Gebruikt hij zelf ook nooit. Warnsvelder Peter Puntdroad (46) is vernoemd naar één van zijn muzikale helden, gitarist Ferdy Joly. Medeoprichter van Normaal, jarenlang actief bij Boh Foi Toch. Hij ging in zijn Normaaljaren door het leven als Frederik Puntdroad.

,,Mijn broer was fan van Normaal en die nam me een keer mee naar een concert. Toen was ik verkocht”, zegt de magazijnmedewerker van een klein Zutphens bedrijf. Jarenlang reisde hij de band na naar alle concerten. Zoals hij dat ook al jaren doet met Boh Foi Toch.

Enorme verzameling aan spullen

Sinds 1991 koopt en verzamelt hij spulletjes. Niet alleen van de genoemde dialectbands, maar ook van Jovink en de Voederbietels, Dokter Watjes, de legendarische OXX Band, het Hanska Duo. Samen met zijn partner bezocht hij vele honderden concerten, verzamelbeurzen en kocht hij merchandise.

Het resultaat is een enorme verzameling aan spullen. T-shirts, posters, uniek fotomateriaal, meer dan 2.000 cd’s, hebbedingetjes, relikwieën. Alles keurig geëtaleerd op een overvolle slaapkamer. Het is veel, maar nergens rommelig. Hij maakt eigenhandig vitrines, koopt handige opbergsystemen. ,,Ik heb daar zelf een systeem voor ontwikkeld, ik weet precies wat ik allemaal heb.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek