Politiewagens op het boerenerf aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender, waar een cocainewasserij werd aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiewagens op het boerenerf aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender, waar een cocainewasserij werd aangetroffen. © DG

Oost Gelre steeds vaker in actie om drugs te bestrijden

LICHTENVOORDE - Oost Gelre komt steeds vaker in actie om het gebruik van drugs en de handel en productie te bestrijden. Dat gebeurt door beter toezicht op plekken met drugshandel, het in de gaten houden van leegstaande panden en gerichte controles in het buitengebied en op bedrijventerreinen. Ook helpt het dat inwoners steeds vaker de gemeente en politie tips geven.

‘Deze investering begint zijn vruchten af te werpen’, schrijft burgemeester Annette Bronsvoort aan de gemeenteraad. ‘Dat heeft onder andere geleid tot aanhoudingen voor drugshandel en productie, zoals hennepkwekerijen en een cocainewasserij.’

Die laatste werd ruim twee weken geleden aangetroffen in een boerenschuur in Vragender, terwijl begin januari ook nog een hennepkwekerij in een voormalige bakkerij aan de Oranjestraat in Groenlo werd ontdekt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek