Cris Sohier
Volledig scherm
PREMIUM
© Cris Sohier

Oost Gelre wil in alle dorpen maximumsnelheid van 30 kilometer per uur invoeren

De gemeente Oost Gelre wil af van de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op wegen in de bebouwde kom. In de toekomst zouden bestuurders zich moet houden aan een maximum van 30 kilometer per uur. 

6 reacties

 • Jan De Ham

  1 jaar geleden
  Creeer je zo niet schijnveiligheid? Want wie gaat zich hier aan houden?
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  In Arnhem zijn ook alle woonwijken 30 km zones maar zonder drempels in de weg, die lang niet overal liggen, heeft het geen enkele zin, er wordt veel te hard gereden. En het zijn bijna altijd van die patserbakken die dat doen.
 • Frank van Ewijk

  1 jaar geleden
  In Cuijk ook op de meeste wegen ook Max 30. Maar bijna iedereen rijdt 50 km of meer…Oorzaak: Er staan bijna nergens borden met “30” erop!! En er wordt nooit gecontroleerd, personeel te kort en andere prioriteiten bij de Politie.
 • jan gottschal

  1 jaar geleden
  Indien iedereen zich aan de regels zou houden is deze maatregel misschien niet nodig. Dat verklaart gelijk waarom het wel nodig is. En er ook handhaving moet zijn middels camera’s anders werkt het ook niet. De wegen inrichten als 30 km zone werkt wel, maar geeft veel meer vertraging, dus voor de doorstroming geen fijn plan. Voor de doorstroming maakt het rijden met 30 of 50 km/uur slechts een paar seconden verschil, voor de veiligheid is het verschil aanzienlijk!
 • Bea Brink

  1 jaar geleden
  Wat fijn dat er telkens meer gemeenten deze kant op gaan. Maar graag ook veel meer snelheidscontroles en inkomensafhankelijke verkeersboetes. Overigens denk ik dat al deze maatregelen helemaal niet nodig zouden zijn als men zich gewoon aan de snelheid zou houden.
 1. Saxion-prof Futselaar: ‘Twentse beken overgevoelig voor vervuiling door medicijnen, investeer in schoner water’
  PREMIUM

  Saxi­on-prof Futselaar: ‘Twentse beken overgevoe­lig voor vervuiling door medicijnen, investeer in schoner water’

  ENSCHEDE/ALMELO/WINTERSWIJK - Waterschappen moeten meer investeren in het filteren van medicijnresten uit afvalwater. Dat zegt Saxion-professor Harry Futselaar. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en het RIVM blijkt bijvoorbeeld dat antidepressiva het waterleven beïnvloeden. Twentse wateren zijn extra gevoelig voor deze vorm van vervuiling, aldus Futselaar.