Volledig scherm
Mañana Mañana in Hummelo. © Bart Heemskerk

Oost Gelre wil na Zwarte Cross ook Mañana Mañana

LICHTENVOORDE - Oost Gelre heeft belangstelling voor het festival Mañana Mañana, dat niet langer op Landgoed Enghuizen in Hummelo kan worden gehouden. Organisator De Feestfabriek is met de Zwarte Cross, de grote broer van Mañana Mañana, al thuis in Lichtenvoorde.

„We hebben een gesprek gehad, maar verder is het nog te prematuur om daar iets over te zeggen”, reageert burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre, dat zich als evenementengemeente profileert. Want behalve de Zwarte Cross op de Schans is ook de Slag om Grolle een evenement met tienduizenden bezoekers.

Feestfabriek
Woordvoerder Ilja Vaags van de Feestfabriek wil bevestigen noch ontkennen in gesprek te zijn met Oost Gelre over een plek voor Mañana Mañana. „Om de onderhandelingen zo min mogelijk te beïnvloeden, hullen we ons in nevelen. Dat is misschien wat flauw, maar we willen alle gesprekken zo blanco mogelijk ingaan”, zegt hij.

' Goede hoop'
Wel zegt Vaags dat er 'goede hoop is' voor het festival. „Mañana Mañana is ook zeker niet van de baan, alleen kunnen we er nu even helemaal niets over zeggen. Of dat betekent dat er een radiostilte is? Zo kun je dat inderdaad wel zeggen.”

Kleine zusje
Het festival staat gepland voor donderdag 15 tot en met zondag 18 juni. Het kleine zusje van de Zwarte Cross, trok vorig jaar 18.360 bezoekers, de zaterdag en zondag waren uitverkocht. Vorig jaar was de donderdag ook voor het eerst toegevoegd aan het voorheen driedaagse festival.

Bekijk de aftermovie van Mañana Mañana 2015.

Achterhoek