Volledig scherm
© News United / 112 Achterhoek-nieuws

Ouder echtpaar geschept door auto in Lichtenvoorde: paar meter meegesleurd

UpdateLICHTENVOORDE - Bij een ongeval in Lichtenvoorde is zaterdagochtend om half twaalf een fietsend echtpaar gewond geraakt. De 76-jarige vrouw was zo ernstig gewond dat ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen is gevlogen. Haar 73-jarige man werd naar het ziekenhuis in Winterswijk gebracht.

Het paar reed rond half twaalf met hun elektrische fiets over de kruising van de Gert Reindersstraat en sloeg linksaf de Pastoor Sandersstraat in. Van rechts kwam een 80-jarige automobilist, die rechtdoor de Pastoor Sandersstraat in reed. De automobilist raakte op de kruising beide fietsers, die enkele meters door de rijdende auto werden meegesleurd. Volgens de politie was de vrouw na het ongeval niet aanspreekbaar.

De kruising werd na het ongeval door de politie afgezet voor sporenonderzoek naar de toedracht. Daarbij werdenz eowel het wegdek als de elektrische fietsen van de slachtoffers en de auto onderzocht. Agenten spraken met meerdere getuigen. De 80-jarige automobilist werd op het politiebureau gehoord.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek