Vrienden van de overleden festivalganger reden zondag een rouwronde over het cross-terrein. De vriendengroep kreeg applaus van het publiek.
Volledig scherm
Vrienden van de overleden festivalganger reden zondag een rouwronde over het cross-terrein. De vriendengroep kreeg applaus van het publiek. © ANP

‘Overlijden Boet mokerslag voor hele dorp Vragender’

VRAGENDER - De dierbaren van Boet Hillen uit Vragender nemen komend weekend afscheid van hem. Hillen (18) overleed vrijdag onverwachts op het campingterrein van de Zwarte Cross. Hij stierf een natuurlijke dood. 

‘Niks is onmogelijk'. Het is de leus die bovenaan het hoofdpodium van de Zwarte Cross te lezen was. Tegelijkertijd krijgt het als eerste zin van Boet zijn rouwadvertentie een diepere, trieste lading. ‘We wisten niet dat het leven zo wreed kon zijn', tekent het gezin op. Boet, zijn moeder, broer en zusje verloren vlak voor de Kerst hun vader en geliefde. Zijn overlijden tijdens de Zwarte Cross komt net zo onverwachts en hard aan. 

‘Trouwe kracht’

,,Dit heeft onvoorstelbaar veel impact op de familie en eigenlijk op iedereen uit Vragender en omgeving", zegt Hendrik-Jan Mensink, eigenaar van vakantiepark De Twee Bruggen in de Winterswijkse buurtschap Miste. Boet werkte ieder weekend op het park. Omdat hij naar de Zwarte Cross ging, had hij vrij genomen. ,,Hij was een trouwe kracht van de technische dienst. Echt een fantastische kerel. Niet iemand van al te veel woorden, maar hij deed alles wat nodig was voor onze gasten. Iedereen bij ons is met stomheid geslagen.”

Boet volgde de opleiding Monteur elektronische installaties bij het Graafschap College en InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland. Hij werd daar gezien als ‘een vriendelijke en hardwerkende leerlingmonteur’. Boet hield van crossen en voetbal. ,,Hij voetbalde jarenlang bij ons in de jeugd, maar is vorig jaar gestopt", weet Jan van de Wolfshaar, voorzitter van KSV Vragender. Stan, de broer van Boet, speelt bij de senioren. ,,Dit is een mokerslag voor het hele dorp.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek