Volledig scherm
DJ Paul Elstak. © ANP

Paul Elstak, Enge Buren, Kjeld Nuis en 36 andere nieuwe namen maken line-up Zwarte Cross compleet

LICHTENVOORDE - De organisatie van de Zwarte Cross heeft vrijdag 39 nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van het festival in Lichtenvoorde. Alle namen zijn nu bekend. Onder meer Paul Elstak, Enge Buren en olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis komen naar de Achterhoek.

Het festival heeft in totaal 233 verschillende acts geboekt uit binnen- en buitenland. ‘Local’ heroes die komen zijn voormalig voetbalinternational Ulrich van Gobbel (hij wordt geïnterviewd door Jules van der Wardt) en gitaristen Vedran Mircetic van De Staat en Jan Wilm Tolkamp van de Motorband (beiden uit Aalten). 

Een greep uit de vandaag aangekondigde acts: Wulf, Rondé, Claw Boys Claw, The Given Horse XL, Eva Hoeke, Boogie Monster, Joost van Bellen en het Oost Gelders Jeugdorkest. 

Eerder werd al bekend gemaakt dat onder meer Black Eyed Peas, Kraantje Pappie, Miss Montreal, De Heideroosjes en Delinquent Habits langskomen. 

Het definitieve blokkenschema van het festival komt op 23 mei online. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek