Pilsje drinken vlak voor het altaar in Achterhoekse kerk is volgens bisdom heiligschennis

updateLIEVELDE - Het drinken van bier op het priesterkoor, vlak voor het altaar, is de reden dat de Christus Koningkerk in Lievelde ontheiligd is. ,,Dergelijke optredens, met bier, schenden de heiligheid van het gebouw”, zegt een woordvoerder van het bisdom over de heiligschennis in de kerk in Lievelde.

17 reacties

 • AstrA1993

  3 jaar geleden
  De pastoor is de enige met een  gezegende drank vergunning....die mag dus gewoon de nodige litertjes weg tetteren....deze bierdrinkers zaten bij het altaar en het orgel....dat zijn dus  illegale drankorgels....en dat mag blijkbaar niet in de kerk.
 • AstrA1993

  3 jaar geleden
  Inderdaad Loetje....er zijn veel ergere dingen in kerken gebeurd....maar dat hebben ze zoveel mogelijk in de doofpot weg willen stoppen , gelukkig kwam er in de loop der tijd  veel meer aan het licht..!  de mensen worden tegenwoordig wijzer en mondiger , laten zich niet langer voor de gek houden... vandaar die leegloop in de kerken..!  dus snap ik ook niet waarom er nu zo schijnheilig word gedaan over het nuttigen van bier in de kerk...!
 • SchoneSchijn

  3 jaar geleden
  Als de kerk dan toch uiterlijk 2026 dicht moet, is dat nu al vast geregeld.Gewoon niet meer open doen en er (zo mogelijk) een gezellige kroeg van maken. Probleem opgelost!
 • Patries

  3 jaar geleden
  Je punt willen maken met ridicule aannames en kwats maakt je onbetrouwbaar.Ontopic: heiligschennis door bier? Hoe verzin je het.
 • Elk

  3 jaar geleden
  Meneer pastoor had beter een pilsje mee kunnen drinken ..
 1. Oneerlijk? Dit is waarom Joop (82) wordt gekort op zijn pensioen, en iemand die nooit werkte wél 100 procent krijgt
  PREMIUM
  36

  Oneerlijk? Dit is waarom Joop (82) wordt gekort op zijn pensioen, en iemand die nooit werkte wél 100 procent krijgt

  Gepensioneerden die in het buitenland hebben gewerkt, worden vaak gekort op hun AOW. Maar wie nooit betaald werk heeft verricht en in Nederland woont, krijgt de volle mep. Onrechtvaardig, reageerden veel lezers op het verhaal van Joop Beuting over zijn AOW-gat eerder in De Gelderlander. Het ministerie van Sociale Zaken legt uit waarom daarvoor in 1957 is gekozen.
  Lievelde