Publiek kan met motor op de kop over de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Bij de Zwarte Cross kunnen ze het niet laten: gekke stunts bedenken. Voor de komende editie heeft organisator de Feestfabriek zichzelf weer overtroffen. 9 bezoekers van het Achterhoekse megafestival krijgen de gelegenheid om achterop bij een stuntman een tandembackflip te maken met een crossmotor. Oftwel: een salto achterover.

Wel moet de deelnemer aan een paar voorwaarden voldoen. Hij of zij mag niet meer wegen dan 70 kilo. Een goede gezondheid is gewenst, en de vrijwilliger moet nuchter zijn. De stuntman van dienst is Gilles Dejong uit België. Hij gaat de stunt drie keer per dag uitvoeren. De sprong zelf is zo’n achttien meter lang. Opgeven kan via www.zwartecross.nl. Het festival wordt gehouden van 18 tot en met 21 juli.

Volledig scherm
Gilles Dejong in actie tijdens één van zijn stunts. © EPA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek