Volledig scherm
De voormalige Rabobank aan de Raadhuisstraat. © dG

PvdA Oost Gelre: laat jongeren in oude bank wonen

LICHTENVOORDE - Laat studenten bouwkunde onderzoeken of de oude Rabobank in Lichtenvoorde geschikt kan worden gemaakt als (betaalbare) woonruimte voor jongeren. Studenten van HAN en Saxion kunnen hier meteen na de zomer mee beginnen.

Dat plan stelt de PvdA-fractie dinsdagavond in de gemeenteraad van Oost Gelre voor. De raadsleden Annelies Donderwinkel en Richard Klein Tank suggereren het als alternatief voor het slopen van het plan om op het bankterrein aan de Raadhuisstraat enkele tientallen parkeerplaatsen aan te leggen. 

Het duo heeft al contact gehad met de twee hogescholen in HAN in Arnhem en Saxion in Enschede. ‘De twee stagecoördinatoren waren erg enthousiast over deze ‘case’. Na de zomervakantie kunnen hier studenten mee aan de slag gaan.’

2,5 miljoen

De voormalige Rabobank aan de Raadhuisstraat is veertien jaar geleden voor 2,5 miljoen euro gekocht om het ruimteprobleem van de gemeente Oost Gelre op te lossen. Het pand staat leeg sinds de uitbreiding aan het raadhuis in Lichtenvoorde in gebruik werd genomen. 

Het college van B en W stelde onlangs voor om het bankgebouw te slopen. De sloop en vervolgens tijdelijke parkeerplaatsen aanleggen kosten een ton, versneld afschrijven van het gebouw nog eens 1,2 miljoen euro. Over een paar jaar komt het hele terrein in beeld voor woningbouw.

Alternatief

De PvdA denkt aan een alternatief in de vorm van jongerenhuisvesting. ‘Het lijkt wat makkelijk gezegd dat het pand sowieso onder de slopershamer moet komen.’ Het parkeerprobleem kan ook worden opgelost door automobilisten te verwijzen naar de parkeerplaatsen op het Longa-terrein, ongeveer 250 meter verderop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek