Een illustratie van de bioraffinagefabriek in Groenlo.
Volledig scherm
Een illustratie van de bioraffinagefabriek in Groenlo. © RMS

Rechtbank zet streep door vergunningen voor enorme mestvergister in Groenlo

GROENLO/ARNHEM - Voorlopig is er nog geen sprake van een nieuwe mestfabriek op de Laarberg in Groenlo. De rechtbank heeft de omgevings- en waterwetvergunningen voor het bouwen van de mestverwerkingsinstallatie vernietigd. Volgens de rechtbank is in deze vergunningen onvoldoende duidelijk gemaakt waarom er geen milieueffectenrapport is gemaakt. 

40 reacties

 • Mattie

  4 jaar geleden
  Ik ben geen veehouder, maar trek me hun lot wel aan. 1000 maal dank voor Uw voornemen, kan ik tenminste weer normaal de krant lezen.
 • leo

  4 jaar geleden
  Alleen jammer dat het hier over varkensmest gaat, dus je reactie slaat kant noch wal......
 • R Bongers

  4 jaar geleden
  Je mag over ons denken zoals je wilt. Maar alle ellenden met RMS is begonnen met leugens en bedrog. Dat jullie veehouders daar ingetrapt zijn vind ik nog steeds verbazing wekkend. Voor € 8 / ton kan niemand mest verwerken, nu niet en nooit niet. Daar geld in te stoppen is gelijk aan gokken in een casino. Dat is overigens de andere bezigheid van het huis RMS, ze zijn uitbater van meerdere gokhallen. Ik hoop oprecht dat je niet te veel geld kwijt geraakt in dit avontuur. Sticker is niet meer nodigt: onze laatste update verschijnt deze week, onze klus is geklaard.    
 • Johann utBroamt

  4 jaar geleden
  mijn ware gezicht laten zien Hendrik Jan,  dat zal je vies tegenvallen. daarbij ben ik zeker een Achterhoeker en liggen mijn roots in een heel oud Achterhoekse familie, die al sinds 700 honderd jaar actief is hier in de Achterhoek al menig stuk grond in cultuur heeft gebracht.
 • Johann utBroamt

  4 jaar geleden
  goed bezig nog ff volhouden en de plannen van dit kabinet afwachten dan is die vergister helemaal niet meer nodig.