Volledig scherm
Schilderen tijdens de Zwarte Cross. © ANP Kippa

Rijksmuseum stelt iedere dag van de Zwarte Cross een tentoonstelling samen

LICHTENVOORDE - In het pop-up paviljoen van het Rijksmuseum is tijdens de Zwarte Cross iedere dag een andere tentoonstelling te zien. Feestgangers zijn welkom om te schilderen of te etsen. Uit de beste werken stelt het Rijksmuseum vervolgens dagelijks een tentoonstelling samen. Die wordt iedere avond geopend, in het bijzijn van de gelukkige (amateur)kunstenaars.

In het pop-up paviljoen is doorlopend plek voor zestig deelnemers. Docenten van het Rijksmuseum staan de Zwarte Crossers bij met raad en daad. De kunstenaars gaan aan het werk met hun eigen ‘tronie’, geïnspireerd op de stijl van Rembrandt van Rijn die zijn (zelf)portretten graag weergaf met een ‘gekke bek’.

Sterfjaar Rembrandt

In 2019 herdenkt het Rijksmuseum het 350ste sterfjaar van Rembrandt met een reeks tentoonstellingen en activiteiten, waaronder de opening van het paviljoen op de Zwarte Cross. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek