Volledig scherm
Heino trad op 1 maart in Neurenberg op, tijdens zijn afscheidtournee. © EPA

Schlagerzanger Heino op hoofdpodium van Zwarte Cross

De Duitse schlagerzanger Heino staat tijdens de Zwarte Cross dit jaar op het hoofdpodium. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Je zou het een opmerkelijke keuze kunnen noemen, maar op de Zwarte Cross is niks onmogelijk. En niet toevallig is dat laatste ook het motto voor het festival dat van 18 tot en met 21 juli wordt gehouden.

Heino doet het festival in Lichtenvoorde aan op zijn afscheidstournee “... und Tschuess”.

Ook de Nijmeegse en Wijchense bands De Staat en Navarone zijn aan het inmiddels 194 acts tellende programma toegevoegd. Eerder werd al bekend dat Miss Montreal, De Heideroosjes en Delinquent Habits naar de Achterhoek komen. Andere grote namen zijn Scooter, The Wailers, Black Eyed Peas, Kraantje Pappie en Tim Knol.

Ook spelen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen er een potje darts tegen elkaar.

In de komende twee weken worden de laatste acts bekend. In totaal spelen er tijdens de Zwarte Cross meer dan 250 bands op 33 podia. Naast muziek is er theater, topsport, motor- en autocross en zijn er stunts.

Voor de 2019 editie van de Zwarte Cross zijn geen kaarten meer beschikbaar. Het festival is al tijden uitverkocht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek