Volledig scherm
De kinderen onthulden ook iets: een shirt met daarop de nieuwe naam en het logo. © dG

Scholen Groenlo gaan samen verder als ’t Carillon

GROENLO - De basisscholen Watermolen en Ni’je Veste Wheme gaan samen verder als ’t Carillon. De nieuwe naam is maandagmiddag op het schoolplein in Groenlo bekendgemaakt.

De nieuwe school ontstond een jaar geleden na het samengaan van de Watermolenschool (Borculoseweg) en de Ni’je Veste locatie Wheme. Het schoolgebouw aan de Wheme in de binnenstad van Groenlo heeft al meerdere namen gehad. De school begon als combinatie van Aloysius-mulo met een lagere school, daarna ook nog als Jozefschool. Het afgelopen jaar werd de Watermolenschool als naam gebruikt.

Klokkenspel dichtbij

Voor ’t Carillon is gekozen omdat het klokkenspel van de oude Calixtuskerk dichtbij ligt en goed hoorbaar is. Een vlag met daarop de nieuwe naam en het uit klokken gevormde logo werd door een door leerlingen gevormde ‘buizenpost’ vanaf de kerk naar de school geschoven en daar opgehangen.

Historisch en pedagogisch

Volgens directeur Cilia Stortelder is de nieuwe naam zowel historisch als pedagogisch uit te leggen. ,,Historisch, omdat Groenlo een prachtig carillon heeft dat we elke dag in ons gebouw horen. Dat de stad trots kan zijn op onze school en onze leerlingen is een ambitie die wij graag kenbaar maken en vasthouden.’’

,,Pedagogisch omdat een carillon bestaat uit verschillende klokjes met een eigen geluid, die een mooi geheel vormen. Dat is ook zo in school, waar iedereen verschillend is, maar samenwerkt. Het geluid van het carillon draagt ver uit, zoals onze kinderen vanuit de school alle kanten opgaan.”

Achterhoek