Volledig scherm
Heino op de Zwarte Cross © David van Haren

Spontane polonaises bij Heino op de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Heino, icoon van de Duitse schlagermuziek, was zaterdagmiddag verantwoordelijk voor spontane polonaises op de Zwarte Cross. 

Wie dacht dat de bejaarde zanger (hij is al 80) met zonnebril alleen nog bekend zou zijn bij de opa’s en oma’s van de Zwarte Cross-ganger keek verrast naar de feestelijke taferelen voor het podium.

Niet in de jaren ’60 blijven hangen

Dat Heino niet in de jaren zestig is blijven hangen bewezen de eerste nummers van zijn show. Met een stevige rocksound bracht hij klassiekers zoals Blau blüht die Enzia, Hannelore en La Paloma. Hij was goed bij stem en werd begeleid door een puike band, mét blazers en zangeressen.

De spontane polonaises werden wat minder toen de regendruppels dikker en talrijker werden. Heino was al iets vroeger begonnen omdat hij van de organisatie had begrepen dat er een stevige bui aan kwam. Een groot deel van het publiek liet zich daardoor niet uit het veld slaan.

Volledig scherm
Heino op de Zwarte Cross © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek