De hulpdiensten bij 't Anker in Harreveld.
Volledig scherm
De hulpdiensten bij 't Anker in Harreveld. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Steekincident in jeugdinstelling 't Anker in Harreveld

HARREVELD - In gesloten jeugdzorginstelling ‘t Anker in het Gelderse Harreveld heeft zich vrijdag een steekincident voorgedaan. Een medewerker raakte daarbij lichtgewond, maar hoefde niet door ambulancemedewerkers te worden behandeld. 

De politie onderzoekt de zaak nog en heeft een bewoner aangehouden, aldus een woordvoerster. Met wat voor wapen er is gestoken, wil de woordvoerder van de politie niet zeggen. Het onderzoek loopt. 

Begeleiding voor jongeren met gedragsproblemen

De eerste melding kwam binnen rond 14.20 uur. ‘t Anker maakt deel uit van Horizon Jeugdzorg. Op de locatie aan de Kerkstraat in Harreveld zitten jongeren van 12 tot en met 18 jaar voor uiteenlopende behandelingen.

‘t Anker is volgens de eigen website een JeugdzorgPlus-instelling waar jongeren met gedragsproblemen begeleiding krijgen. In de instelling verblijven jongeren met ernstige seksuele problematiek, met een licht verstandelijke beperking, die in een psychiatrische crisis zitten en jongeren die niet in groepsverband behandeld kunnen worden. Bij plaatsing is een bevestiging van de kinderrechter nodig.

Achterhoek