Partijleider Ronald Willering (links) stapt uit OOG en gaat onder eigen titel verder, daarbij neemt hij voormalig partijleider Gerard klein Gunnewiek (rechts) van NLOG mee als commissielid.
Volledig scherm
Partijleider Ronald Willering (links) stapt uit OOG en gaat onder eigen titel verder, daarbij neemt hij voormalig partijleider Gerard klein Gunnewiek (rechts) van NLOG mee als commissielid. © Fotobewerking DG/ Jan van den Brink

Stemmenkanon en leider grootste oppositiepartij stapt op en begint splinterpartij in Oost Gelre

LICHTENVOORDE - Omdat hij zich naar eigen zeggen niet meer verbonden voelt met Onafhankelijken Oost Gelre (OOG) heeft partijleider en fractievoorzitter Ronald Willering besloten uit zijn partij te stappen. Hij behoudt zijn zetel en gaat verder onder de naam Lokaal Belang Oost Gelre.

6 reacties

 • Johnny Cuppers

  1 week geleden
  Stemmenkanon? Als je op plek 1 staat op de lijst, is het logisch dat je veel stemmen krijgt. Dat moet je niet verwarren met stemmen op de persoon. Er zullen best mensen op de persoon Willerink hebben gestemd, maar de meeste stemden OOG. Daarom valt zijn vertrek gewoon onder de categorie zetelroof.
 • J.M. Horst

  2 weken geleden
  Om schijtziek van te worden. Al die politci die namens een partij zijn gekozen en zich daarmee achter een beleid hebben geschaard, om na de verkiezingen met andere doelen verder te gaan.
 • louis veldhuis

  2 weken geleden
  Splinter, splinter, splinter, je kan je afvragen hoe geloofwaardig je bent...
 • M. Rouwmaat

  2 weken geleden
  In z'n eentje kan een politicus niet veel, maar samen met anderen kan hij wel bereiken dat er bijna niets gebeurt!
 • Wilma van der Donk

  2 weken geleden
  Volgens de Kieswet is dit niet verboden. Maar wie dient dit besluit? Is dit in het belang van de burger, of in het belang van de kwalieit van de politiek in Oost Gelre? Zorgt dit voor het vergroten van het vertrouwen van de burger in de politiek? Ik denk het niet. Ik zou me als kiezer behoorlijk bedonderd voelen. Velen zetten automatisch het rode potlood bij nr. 1 van hun voorkeurslijst, dus om nou te spreken van zoveel voorkeurstemmen?? Voelt voor mij als haantjesgedrag en opportunisme.