Arbeidsmigranten verlaten in een busje het slachthuis van Vion in Groenlo. Het slachthuis van slachter en vleesverwerker Vion is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten verlaten in een busje het slachthuis van Vion in Groenlo. Het slachthuis van slachter en vleesverwerker Vion is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het nieuwe coronavirus. © ANP

‘Sterke aanwijzingen’ voor nog meer coronaproblemen met slachthuizen

GROENLO - Naast Groenlo en Scherpenzeel zijn er nog meer slachthuizen die mogelijk moeten sluiten omdat personeel is besmet met corona. ,,Er komt nog meer aan, ik heb sterke aanwijzingen.’’

9 reacties

 • Martin

  11 maanden geleden
  Hoop dat de regering eindelijk gaat inzien dat er gestopt moet worden met die grootschalige varkenshouderijen, waar bijna uitsluitend voor de export wordt geproduceerd en er in Nederland geen personeel te vinden is om ze te slachten. Mensen stop met het eten van varkensvlees, dan houdt het vanzelf een keer op.
 • de heer J. Zomers (67)

  11 maanden geleden
  Hiermee is het bewijs geleverd - dat dieren en beesten mensen kunnen besmetten.
 • Louis

  11 maanden geleden
  Meer dan 50 medewerkers van een Vion-slachterij in Bad Bramstedt, ten noorden van Hamburg, zijn eveneens besmet met het corona-virus.
 • theo

  11 maanden geleden
  Ja mensen en wat doet onze regering hieraan nou niks helemaal niks want zei zïjn het die deze constructies goedkeuren het is net als de patecepatie wed op zich goed maar word ook door gemeentes misbruik van gemaakt die steken de subsidies in de zak terwijl ze bedoeld zijn voor hen die het werk moeten doen
 • Mattie

  12 maanden geleden
  Half Nederland ligt plat, en dan maakt Vion er een potje van. Ik vermoed dat er in nog meer sectoren waar  die goedkope arbeidskrachten ingezet worden Corona uitbreekt. Hoe kan de COV beweren dat de slachthuizen de regels wel naleven terwijl dat overduidelijk niet zo is. Het is gewoon crimineel.
 1. Ziekenhuizen vrezen besmettingsgolf door Achterhoeks testfestijn: ‘Kunnen we er écht niet bij hebben’
  PREMIUM
  Video
  22

  Ziekenhui­zen vrezen besmet­tings­golf door Achter­hoeks testfes­tijn: ‘Kunnen we er écht niet bij hebben’

  DOETINCHEM/ LICHTENVOORDE - De Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland in Doetinchem en SKB in Winterswijk vrezen een besmettingsgolf door het Achterhoekse testfestijn Startschotgala, op zaterdag 1 mei in Lichtenvoorde. ,,Onze corona-afdelingen liggen vol, meer patiënten kunnen we er écht niet bij hebben”, zegt woordvoerder Saskia Steenbergen van het Slingeland Ziekenhuis.
 1. Auto raakt van de weg en komt in sloot terecht in Geldermalsen
  Play

  Auto raakt van de weg en komt in sloot terecht in Geldermal­sen

 2. De Fotoacademie: zo beoordeelt Tom Meerman jullie zonfoto's
  Play

  De Fotoacade­mie: zo beoordeelt Tom Meerman jullie zonfoto's

Achterhoek