Op de voorpagina’s van alle twaalf titels van Achterhoek Nieuws, zoals Contact, wordt een beroep op de lezers gedaan om de uitgever de coronacrisis door te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorpagina’s van alle twaalf titels van Achterhoek Nieuws, zoals Contact, wordt een beroep op de lezers gedaan om de uitgever de coronacrisis door te helpen. © DG

‘Steun noodzakelijk’ om huis-aan-huisbladen overeind te houden

LICHTENVOORDE - De huis-aan-huisbladen van Achterhoek Nieuws zitten in zwaar weer. De advertentieomzet is met bijna 40 procent gedaald als gevolg van de coronacrisis. Om elke week toch gratis uit te kunnen komen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de lezers.

Op de voorpagina’s van alle twaalf titels wordt een beroep op de lezers gedaan: ‘Om de krant uit kunnen blijven geven, is steun nu noodzakelijk’. ,,Met de steun van die donaties moeten we in ieder geval eind mei kunnen halen”, zegt Gerhard Weevers, uitgever van de titels van Achterhoek Nieuws, met een oplage van 130.000 stuks.

Bij de uitgeverij komt nu al een paar weken veel minder geld binnen en dat blijft nog wel even zo. Ondertussen lopen de kosten voor onder meer druk en distributie (bezorging) door. Ook moeten de medewerkers doorbetaald worden. Weevers: ,,We teren flink in op onze reserves. Qua kosten kunnen we dit op lange termijn niet dragen, vandaar dat we hulp vragen om de crisis door te komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek