Volledig scherm
De zonnepanelen op het dak van de kringloopwinkel Aktief. © PR

Stroom voor zestig huizen van bedrijfsdaken in Groenlo (video)

GROENLO - Het grootste postcoderoosproject van Gelderland is zaterdagmiddag in Groenlo van start gegaan. Burgers wekken via 750 zonnepanelen gezamenlijk stroom op.

Bij kringloopwinkel Aktief in Groenlo ging het postcoderoos zonnedak van de energiecoöperatie Groenkracht van start. In het zonneproject hebben 55 burgers zich verenigd in een energiecoöperatie. Drie bedrijven in Groenlo hebben hun bedrijfsdak gratis beschikbaar gesteld voor deze burgers.

Het gaat om de Rouwmaatgroep, kringloopwinkel Aktief en Gebroeders Klein Gunnewiek autodemontage op industrieterrein De Laarberg.

Technische prestaties
Alle deelnemers kregen de gelegenheid om een blik te werpen op de zonne-installatie en werden ter plekke geïnformeerd over de technische prestaties van de installatie. De installatie heeft een vermogen van bijna 200.000 kWh wat neerkomt op het jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer zestig huishoudens.

Voorzitter van Groenkracht, Paul Wallerbos, toonde zich blij dat het idee van het gemeenschappelijk zonnedak, dat eind 2015 ontstond, binnen een jaar kon worden gerealiseerd.

Bekijk hier een drone-opname van de zonnepanelen op de daken.

Volledig scherm
Ook bij de Gebroeders Klein Gunnewiek autodemontage zijn zonnepanelen geplaatst. © PR
Zonnepanelen project van de energiecoöperatie Groenkracht Groenlo ism De Rouwmaatgroep, autodemontage Klein Gunnewiek , Aktief Kringloop en 56 burgers. Totaal 750 panelen, 200.000 kWh per jaar, verdeeld over 2 bedrijfsdaken. Geopend op 26 11 2016

Achterhoek