Op het festival waren talloze mensen te zien die de leeggedronken bekers niet weggooiden, maar juist bewaarden. Iedere stapel van tien lege bekers kon aan de bar ingeruild worden voor een een-munt-kostend drankje.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het festival waren talloze mensen te zien die de leeggedronken bekers niet weggooiden, maar juist bewaarden. Iedere stapel van tien lege bekers kon aan de bar ingeruild worden voor een een-munt-kostend drankje. © theo kock persfotografie

‘Tien bekers voor een biertje’ succes op Startschotgala: ‘Misschien ook op de Zwarte Cross’

LICHTENVOORDE - Tien lege bekers inleveren in ruil voor een gratis drankje is een succes gebleken op het Startschotgala in Lichtenvoorde. Dat concludeert De Feestfabriek uit de proef waarmee gezorgd moest worden voor minder afval op het terrein en het beter kunnen recyclen van de plastic bekers.

8 reacties

 • Mattie Veld

  12 maanden geleden
  Dat plastic heeft volgens mij zijn langste dag gehad, ik ben benieuwd waar ze nu mee aankomen.
 • Marjan hutten

  12 maanden geleden
  En dan achteraf maar klagen dat de jeugd zoveel zuipt, vind dit meer een drankfestijn.
 • B.E.J. Merts

  12 maanden geleden
  Een goed systeem om nog meer bier naar binnen te gieten.
 • Sharif Zaidouni

  12 maanden geleden
  @Maarten, het unieke van dit systeem is dat het de echte bekerrapers weert. Geen mensen die er alleen maar naartoe gaan om bekers te rapen. Je kunt ze namelijk niet inleveren voor een muntje, maar je krijgt er direct een nieuw drankje voor!
 • Marjan hutten

  12 maanden geleden
  voor 1drankje 10 bekers oprapen? san ben je wel armoedig bezig als bezoeker, als je dan toch wat wil doen zeg ik 5 gratis drankjes voor 10 bekers. en ik zou ze zelf die rommel op laten ruimen daar die feestfabriek, ga me echt niet 10 x bukken voor 1 lulig gratis dranje, pfffffffff armoedig gedoe.