Volledig scherm
PREMIUM
Tim Koops en zijn teamgenoten van Longa'30 JO12-4. © Jan Ruland van den Brink

Tim (13) kan ondanks zijn spierziekte sporten dankzij zijn teamgenoten

LICHTENVOORDE - Tim Koops (13) uit Lichtenvoorde moest vanwege zijn spierziekte stoppen met voetbal. Zijn teamgenoten zamelen nu geld in voor een rolstoel waarmee hij kan hockeyen.

Hij stond tot vorig jaar steevast in de spits bij één van de jeugdteams van voetbalvereniging Longa’30 uit Lichtenvoorde. De laatste jaren als extra speler, want vanwege de ziekte van Duchenne was voetballen voor de nu 13-jarige Tim Koops nooit gemakkelijk. Toch genoot hij er iedere wedstrijd met volle teugen van.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ingrijpen bij veiligheidsregio noodzakelijk voordat het te laat is’
    PREMIUM

    ‘Ingrijpen bij veilig­heids­re­gio noodzake­lijk voordat het te laat is’

    DIDAM - De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kampt met een fors tekort van zo’n 4,5 miljoen euro. Daarnaast moet er nog eens jaarlijks tot 2 miljoen euro bij om het niveau van de brandweer op pijl te houden. Aan interim-directeur Diemer Kransen de taak om de veiligheidsregio waar ook de Achterhoek en Montferland bij horen, weer gezond te maken. ,,Om te voorkomen dat alles financieel in elkaar stort, moet dit jaar ingegrepen worden.”

Achterhoek