Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Tussen de ‘boerenhumor’ van de Zwarte Cross en discriminatie: waar ligt de grens?

LICHTENVOORDE - ‘Boerenhumor’, zegt de één. ‘Discriminatie’, vindt de ander. Na een boos Instagrambericht van rapper Sevn Alias ontstond afgelopen weekeinde flinke ophef over grappig bedoelde bordjes van de Zwarte Cross. ‘Allah’s afbakbar’, prijkte op een plaat bij een shoarmatent. Waar ligt de grens voor grappen met een knipoog?

Quote

Als het over het geloof gaat, zijn moslims erg gevoelig

Bestuurslid Mimar Sinan Moskee

Voor Freerk Jager van COC Twente-Achterhoek is het klip-en-klaar: grappen kunnen niet wanneer ze bedoeld zijn om iemand te kwetsen. Maar voor zijn gevoel is dat ook niet wat de Zwarte Cross - ‘die zichzelf ook nooit spaart’ - wil bereiken.

Jager kan wel lachen om een bord waar ‘Gay doen is belangrijker dan winnen’ op staat. ,,Boerenhumor is soms plat en direct’’, zegt de voorzitter van de regionale belangenorganisatie voor onder meer homo’s en lesbiennes. ,,Maar ik hou er wel van. Grappen over homo’s moeten ook kunnen. Je moet jezelf niet te serieus nemen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek