Volledig scherm
Een volle St. Werenfriduskerk voor de 'Matthäus Passion'. © Theo Kock

Tweede editie Weihnachtsoratorium in St. Werenfriduskerk

ZIEUWENT - De tweede editie van Weihnachtsoratorium van de Stichting Paaspop Klassiek heeft zaterdag 17 december plaats in St. Werenfriduskerk in Zieuwent. Het is een uitvoering van het complete werk met alle zes cantates, waarin het kerstverhaal wordt verteld vanaf de geboorte van Christus tot en met Driekoningen.

„Als Paaspop Klassiek gaan we voor het ultieme, dus alle zes cantates. Als we het doen, doen we het goed", zegt dirigent Emile Engel. Hij verzorgt op 11 december (van 11.00 tot 12.00 uur) in zaal het Witte paard in Zieuwent een inleiding op het Weihnachtsoratorium. De toegang is gratis.

Voorververkoop
De voorverkoop loopt alleen via de site van Paaspop Klassiek, waarbij - een noviteit - de kaarten op plaats worden verkocht. Daarmee wordt aan de wens van bezoekers voldaan.

Meer klassiek op http://klassiek.avro.nl De eerste cantate van het Weihnachtsoratorium begint met de tekstregel "Jauchzet, frohlocket, auf preiset die Tage". Bach gebruikte hiervoor in eerste instantie echter een andere tekst namelijk "Tönet ihr Pauken, erschallet Trompeten". Hoogstwaarschijnlijk onder druk van buitenaf paste hij de tekst aan. U hoort de originele Bach-versie. Meer hierover: http://www.smelik.net/m&l79-6.pdf Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Cappella Amsterdam Andreas Weller, Evangelist Lenneke Ruiten, Sopraan Cécile van de Sant, Alt Alberto ter Doest, Tenor Panajotis Iconomou, Bas Opgenomen vrijdag 21 december 2012 om 19.30 in de Grote Kerk in Naarden.

Achterhoek