Volledig scherm
Benno Nobbenhuis met zijn Twente-pyjama op de markt in Lichtenvoorde. © DG

Twente-pyjama op markt ineens een tientje duurder (audio)

LICHTENVOORDE - 'FC Twente pyjama's. Van 15,- Nu 24,95'. Het is een opmerkelijke 'opprijzing' in de kraam van Benno Nobbenhuis op de zaterdagmarkt in Lichtenvoorde.

,,Ik als Twente-fan en dealer van de producten van FC Twente, had de pyjama's lang in de uitverkoop, omdat het twijfelachtig was of we überhaupt nog wel zouden voetballen. Maar gister het heugelijke nieuws natuurlijk, eredivisie. Dus ik denk: we passen de prijs weer terug aan, van 15 euro voor 24,95", verklaart de 38-jarige inwoner van Delden zijn keuze.

FC Twente hoorde gisteren dat de plek in de eredivisie behouden blijft voor de club. De Graafschap degradeert daardoor naar de eerste divisie.

Gefeliciteerd
Dat de Tukker de pyjama's midden in de Achterhoek verkoopt en dat dat pijnlijk kan zijn, beseft hij maar al te goed. ,,Maar ik ben al twee keer gefeliciteerd door fans van De Graafschap. De club is terecht gedegradeerd, maar is een maand in onzekerheid gelaten door de KNVB en dat is niet goed."

Enthousiaste reacties
Over het algemeen krijgt de markthandelaar enthousiaste reacties van bezoekers. ,,Ze vinden het geweldig, leuk en positief dat ik het zo doe. Mensen zeggen: 'Leuke actie'."

Nul verkocht
Desondanks heeft hij precies nul pyjama's verkocht. Nobbenhuis: ,,Ja, we zitten hier toch in de Achterhoek. Maar de markt is nog niet afgelopen, hè", houdt de Tukker de moed erin.

Beluister hier een interview met Benno Nobbenhuis.

Achterhoek