Henk Oonk kleedt zich als de inheemse bevolking van Amerika omdat hij vindt dat boeren, net als de mensen in Amerika destijds, van hun land gedreven worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Oonk kleedt zich als de inheemse bevolking van Amerika omdat hij vindt dat boeren, net als de mensen in Amerika destijds, van hun land gedreven worden. © theo kock persfotografie

Van nette boeren-actievoerder tot iemand die de harde strijd niet schuwt: ‘Het is nu of nooit’

VRAGENDER - Tot een maand geleden zou het bij konijnenboer Henk Oonk uit Vragender niet zijn opgekomen om een trein aan de ketting te leggen. En politici thuis opzoeken? ,,Nee daar hield ik mij ook verre van. Die tijd is alleen wel verdwenen. Met praten komen we er niet meer.”

 1. 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvelde die afval dumpte op A18 bij boerenactie
  PREMIUM
  Teruglezen
  10

  72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvel­de die afval dumpte op A18 bij boerenac­tie

  MARIENVELDE - De 42-jarige verdachte uit Mariënvelde, die op heterdaad betrapt werd tijdens het dumpen van afval bij het boerenprotest op 28 juli bij Westendorp, moet van de ‘snelrechter’ in Arnhem 72 uur werkstraf uitvoeren. De verdachte heeft bekend en betuigt spijt. De rechtbank legt hem ook een voorwaardelijke celstraf op van een week, als hij weer de fout in gaat in zijn proeftijd van een jaar. Ook moet de man de kosten voor het opruimen betalen aan Rijkswaterstaat, een bedrag van 3600 euro.

Achterhoek