Vechten voor plekje bij Slag om Grolle:
38 groepen re-enactors op wachtlijst

Video‘De Slag om Grolle’(1627) verloopt deze maand anders dan bij de vorige zes edities. De Compagnie Grolle verlaat het Staatse leger van prins Frederik Hendrik en kiest de zijde van de Spanjaarden. 

Samen met de katholieke Spaanse geestverwanten gaan de de soldaten van de compagnie op 18, 19 en 20 oktober de ‘Starcke Stadt Groll’ verdedigen in een nagespeelde veldslag tegen de protestante aanvallers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek