Volledig scherm
Het raadhuis van Lichtenvoorde wordt binnenkort verbouwd. © DG

Verbouwing raadhuis Oost Gelre moet voor einde van dit jaar klaar zijn

LICHTENVOORDE - Oost Gelre wil de komende nieuwjaarsreceptie in het vernieuwde raadhuis in Lichtenvoorde geven. De verbouwing begint de komende week en moet voor het eind van het jaar klaar zijn.

De bouwduur van maximaal zes maanden was één van de criteria van de gemeente Oost Gelre voor de aanbesteding. Daarvoor waren elf bedrijven geselecteerd. Vijf van hen schreven zich daadwerkelijk in. Woensdag werden Marku Bouw en WSi Techniek geselecteerd.

Geen criterium
„Dit is wel een opsteker voor onze economie”, zegt wethouder René Hoijtink over het feit dat de bedrijven uit Oost Gelre komen. Al was dat geen selectie- of gunningscriterium. Een criterium dat wel is meegenomen is het beperken van het verlies van parkeerplaatsen rond het raadhuis tijdens de bouw. Daarnaast worden er tijdens de bouw ook leerlingen ingezet, net als langdurig werklozen en mensen met een arbeidshandicap.

Omringende panden
Tijdens de verbouwing van het raadhuis zijn de ambtenaren en bestuurders voor hun werkplek uitgeweken naar omringende panden, zoals het voormalige postkantoor, de Rabobank en een villa. Die gaan meteen na de ingebruikname van het vernieuwde raadhuis in de verkoop.

Achterhoek