Volledig scherm
© anp

Vermiste 14-jarige uit instelling Harreveld gevonden in Den Haag

HARREVELD - Het meisje van 14 jaar dat sinds gisteren vermist werd uit een instelling in Harreveld in de Achterhoek, is terecht. De tiener werd gevonden in Den Haag, berichtte de politie in de Hofstad donderdagavond kort na 23.00 uur.

De recherche doet nader onderzoek in de zaak, laat de politie verder weten.

Advocaat Sébas Diekstra, die de familie van het meisje vertegenwoordigt, zegt dat de politie met haar in gesprek gaat. ,,Op dit moment kunnen er nog geen mededelingen worden gedaan over de wijze waarop zij is aangetroffen'', aldus de advocaat. De recherche doet onderzoek naar wat er met het meisje is gebeurd.

De ouders van het vermiste meisje maakten zich grote zorgen en waren bang dat ze in verkeerde handen was gevallen. Ze zouden op social media hebben gezien dat ze met een vreemde volwassene in een auto zat. De 14-jarige Haagse zat in een gesloten kliniek in Harreveld 'om haar te beschermen tegen negatieve invloeden.' Ze zou de dag van haar verdwijning met verlof zijn geweest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek