Volledig scherm
Ondertekening van het convenant door Marieke Frank (links) van Oost Gelre, Bert Berghoef (rechs) van Aalten en CIF/Glasvezel-directeur Piet Grootenboer, eind augustus. © CIF

Vertraging voor snel internet in buitengebied

AALTEN/GROENLO - De campagne waarbij ambassadeurs de boer op gaan voor de aanleg van snel internet in het Achterhoekse buitengebied is vertraagd.

Particuliere investeerder CIF heeft de vraagbundeling uitgesteld tot volgend jaar. Op 24 augustus ondertekenden de gemeenten nog een convenant met CIF. Toen werd afgesproken dat eind september de tien weken durende inventarisatie zou beginnen. Deze 'vraagbundeling', de actie om zoveel mogelijk mensen in het buitengebied over te halen een abonnement te nemen, zou moeten leiden tot minimaal 50 procent deelname. Daarna kan de aanleg van snel internet in het buitengebied snel beginnen.

Opschalen
Door de reeks succesvolle glasvezelcampagnes in bijvoorbeeld Hardenberg, Salland en Twente heeft glasvezellegger CIF besloten om haar organisatie aan te passen. Het bedrijf wil die opschalen, zodat het de snellere groei kan faciliteren en de service kan waarborgen.

Informatiemarkten
In november maakt het bedrijf de nieuwe planning bekend. In afwachting daarvan worden van 24 tot en met 27 oktober wel informatiemarkten gehouden in Aalten, Lievelde, Lichtenvoorde en Dinxperlo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek