Een illustratie van de bioraffinagefabriek, zoals de mestvergister volgens de aanvraag wordt genoemd, zoals die bij de gemeente Oost Gelre is ingediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de bioraffinagefabriek, zoals de mestvergister volgens de aanvraag wordt genoemd, zoals die bij de gemeente Oost Gelre is ingediend. © RMS

Verzet tegen aankoop van grond voor mestvergister op De Laarberg bij Groenlo

GROENLO /BORCULO - Enkele politieke partijen in de gemeente Oost Gelre komen in actie tegen de mogelijke vestiging van een mestvergister op bedrijventerrein De Laarberg bij
Groenlo. Ze proberen voor elkaar te krijgen dat de optie op de aankoop van een kavel verdwijnt.  

4 reacties

 • Wilma van der Donk

  1 jaar geleden
  Deze politieke partijen zijn vanaf het begin tegen de komst van de vegister geweest, dus het heeft niets met de komende verkiezingen te maken MV.
 • Daan Holkenborg

  1 jaar geleden
  Mattie Veld is me net voor. iid alleen maar voor de bühne. Bij de gemeenteraadsverkiezingen maart volgend jaar zal het in Oost Gelre met name op links een gevecht om de zetels gaan worden.(Groen Links gaat immers in Oost Gelre ook nog s mee doen) Deze motie zal door de indieners in de aanstaande campagne dan ook ongetwijfeld veelvuldig gebruikt worden. Wie de gemeente politiek in Oost Gelre een beetje volgt weet precies hoe door sommige(n) de vliegen worden afgevangen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen, dit protest loopt daar al op vooruit, het is alleen maar voor de bühne dus.
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  De mestfabriek is straks helemaal niet meer nodig. De landbouw moet naar kleinschalig, (bio)divers en naar een eigen kringloop. Dat betekent structuurrijke mest op eigen grond of op grond van een ander met mestruimte. Heb je geen grond, dan is het afbouwen bedrijf. Vergunningen hadden in het verleden niet verleend moeten worden wanneer er geen grond bij zou zat. Een varkensbedrijf met 6000 varkens op 1 ha grond is vragen om moeilijkheden.