Eind mei ging de slachterij van Vion in Groenlo dicht, omdat een groot deel van de Oost-Europese medewerkers positief op corona was getest.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind mei ging de slachterij van Vion in Groenlo dicht, omdat een groot deel van de Oost-Europese medewerkers positief op corona was getest. © Theo Kock

Vion Groenlo wil binnen drie jaar woningen voor 400 arbeidsmigranten

GROENLO - Slachterij Vion in Groenlo wil binnen drie jaar woonruimte aanbieden aan honderden Oost-Europese medewerkers. Het vleesbedrijf is met uitzendbureaus en de gemeente Oost Gelre trekker van een werkgroep, die een proef met de huisvesting voorbereidt.

4 reacties

 • Johann utBroamt

  1 jaar geleden
  vion draait op arbeidsmigranten! verhuis dat bedrijf dan maar naar het land waar die lieden vandaan komen.
 • Kat

  1 jaar geleden
  Vion is een slachterij, geen woningcorporatie. Zorg ervoor dat slagers en uitbeners en weet ik hoe al die mensen genoemd worden fatsoenlijk geld verdienen, dan hoef je ze niet te importeren uit het buitenland en zijn die megahuisvestingsoperaties niet nodig. Door corona verwachten we een veel hogere werkloosheid, dus straks mensen genoeg die dat werk kunnen doen.
 • geen

  1 jaar geleden
  De intensieve veehouderij in de Achterhoek gaat de komende jaren fors inkrimpen, daarbij komen een hoop arbeidskrachten beschikbaar met ervaring. Waarom nu nog inzetten op arbeidsmigranten als die hier binnenkort ruim voorhanden zullen zijn? Omscholing is echt geen schande!
 • Joop

  1 jaar geleden
  VION Groenlo heeft rond de 670 medewerkers en bestaat dus bijna geheel uit arbeidsmigranten. Met andere woorden, er werken bijna geen Nederlanders. Voor 400 personen woongelegenheid creëren maakt ongeveer 100 woningen. Niet aan beginnen. 

Achterhoek