Volledig scherm
PREMIUM
Het wordt steeds lastiger om tijdens de zomervakantie goede thuiszorg te garanderen in de Achterhoek. ,,Maar het lukt ons nog wel." © Shutterstock

Voldoende zorg in de zomer? Het wordt steeds spannender in de Achterhoek

GROENLO - Het wordt elk jaar een beetje spannender of het de zorgaanbieders in de Achterhoek gaat lukken om goed door de zomervakantie heen te komen.  ,,Maar het gaat ons dit jaar wel lukken", verzekert bestuurder André Endeman van zorginstelling Markenheem.

Door een groeiend tekort aan personeel moeten de zorgaanbieders alle zeilen bijzetten om in de vakantie voldoende zorg te kunnen blijven bieden. Met name de thuiszorg komt steeds meer in het gedrang. Vorig jaar werkten de grote zorgaanbieders in de Achterhoek daarom voor het eerst intensief samen om goed door die periode te komen.  Die samenwerking tussen ziekenhuizen, huisartsen en zorgaanbieders wordt de komende zomerperiode alleen maar versterkt. ,,Anders redden we het echt niet", stelt zijn collega-bestuurder  Marcel Duvigneau van Marga Klompé.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek