Volledig scherm
PREMIUM
Een verlicht kruis wordt door het centrum van Lichtenvoorde gedragen tijdens een vorige editie van de Passion. © Jan Ruland van den Brink

Volle bak tijdens Passion-voorstellingen in de Achterhoek

LICHTENVOORDE - De Passion of Passie-voorstellingen zijn immens populair. Overal is het volle bak. Of het nu in Lichtenvoorde, Winterswijk, Vorden, Doetinchem of Zeddam is. ,,De kerken lopen leeg, maar als wij de Passion opvoeren, hangen de bezoekers met de benen uit de kerk", constateert Ron van der Blij. Hij speelt Jezus in de Zeddamse Passion. Drie hoofdrolspelers uitgelicht. 

‘Kracht uit geloof, hoe zit dat dan?’

Volledig scherm
Rutger de Vries in zijn rol als Nelson tijdens de Passion in Winterswijk. © pr
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek