Volledig scherm
De door de burgemeester gesloten woning aan de Irenestraat in Groenlo. © dg

Vondst wietplantage na overval: huis in Groenlo gaat drie maanden op slot

GROENLO - Burgemeester Annette Bronsvoort heeft een woning aan de Irenestraat in Groenlo voor drie maanden gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. Die werd in de woning aangetroffen na de overval op de bewoner door twee mannen.

Volgens de burgemeester mag de bewoner de woning en schuur drie maanden lang niet gebruiken. ,,Ik vind dit een gepaste maatregel. Het is niet alleen een ernstig misdrijf, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor de buurt.”

De overval

De bewoner werd op zondagavond 18 november thuis overvallen. Volgens de politie , drong het tweetal de woning binnen nadat de bewoner de deur had geopend. Zij mishandelden de man en namen enkele van zijn bezittingen mee. Toen ze weg waren vluchtte de bewoner naar de buren.

De politie heeft na de overval het signalement van de twee overvallers verspreid. Het gaat om twee blanke mannen, tussen de 20 en 30 jaar oud . De ene man had een normaal postuur en een donkere snor, de tweede was fors gebouwd en had een kaal hoofd.

Combinatie

Voor de burgemeester van Oost Gelre was vooral de combinatie van hennep en de overval aanleiding om de woning te sluiten. In de woning werden twintig hennepplanten aangetroffen. Dat is voor de burgemeester voldoende voor het besluit om de woning voor drie maanden te sluiten. 

,,De bewoner is vorige week eerst van het voorgenomen besluit op de hoogte gesteld", vertelt een woordvoerder van de gemeente. ,,Daarna had hij nog wat tijd om persoonlijke spullen uit zijn woning te halen.”

Twintig hennepplanten is geen grote hoeveelheid, erkent de woordvoerder. ,,Maar het gaat ons om de combinatie met de overval”. Ook bestond er door het kweken van de hennepplanten gevaar voor de omgeving. De voor de groeilampen benodigde elektriciteit  werd niet illegaal afgetapt, maar de verlengsnoeren liepen wel op een niet-veilige manier door de woning.

Volledig scherm
Met deze sticker is duidelijk gemaakt dat de woning gesloten is door de burgemeester. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek