Voorwaartse salto met crossmotor maakt debuut op Zwarte Cross

videoLICHTENVOORDE - Levensgevaarlijk, die frontflip:  een voorwaartse salto met een honderd kilo zware motor. Maar toch waagt stuntman en motorcoureur Frantisek Maca uit Tsjechië zich aan deze stunt op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Het is voor het eerst dat deze stunt wordt uitgevoerd op het jaarlijkse festival van de Feestfabriek. De komst van Maca is deze week bevestigd door de organisatoren. 

Ook zijn nieuwe namen aan de inmiddels lange lijst van optredende artiesten toegevoegd. Een greep: Jett Rebel, The Partysquad, Will and the People en Andrew Tosh. Maxim Hartman is gevraagd om de Oecumenische kerkdienst te leiden.

De Zwarte Cross is inmiddels uitverkocht.

Volledig scherm
Still uit video van Frantisek Maca. © DG
Volledig scherm
Stunten met crossmotoren, op de Zwarte Cross vinden ze het machtig. Archieffoto: Michel Beskers. © Michel Beskers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ingrijpen bij veiligheidsregio noodzakelijk voordat het te laat is’
    PREMIUM

    ‘Ingrijpen bij veilig­heids­re­gio noodzake­lijk voordat het te laat is’

    DIDAM - De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kampt met een fors tekort van zo’n 4,5 miljoen euro. Daarnaast moet er nog eens jaarlijks tot 2 miljoen euro bij om het niveau van de brandweer op pijl te houden. Aan interim-directeur Diemer Kransen de taak om de veiligheidsregio waar ook de Achterhoek en Montferland bij horen, weer gezond te maken. ,,Om te voorkomen dat alles financieel in elkaar stort, moet dit jaar ingegrepen worden.”

Achterhoek