Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Herman ter Haar van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: ,,Ik vind het prachtig om met een team mensen het corso te organiseren. Maar het had ook een ander groot evenement kunnen zijn." © Jan Ruland van den Brink

Voorzitter Bloemencorso Lichtenvoorde: 'Ik doe het goed of ik doe het niet'

VrijdaginterviewLICHTENVOORDE - Herman ter Haar (63) is voor het tiende jaar voorzitter van het Bloemencorso Lichtenvoorde. Een man met een tomeloze inzet en respect voor iedereen. Een man ook, die het corso zéér serieus neemt. ,,Ik schrijf elk jaar een nieuw beleidsplan." 

Als rechercheur werken aan moordzaken, en in je vrije tijd alles geven voor het Lichtenvoordse bloemencorso. Een groter contrast lijkt niet denkbaar. Toch zijn het twee kanten van dezelfde persoon: de 63-jarige Herman ter Haar, voorzitter van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. 

,,Ik ben opgegroeid in een traditioneel Lichtenvoords gezin. Rechtvaardigheid en respect voor andere mensen waren belangrijk bij ons thuis. Na de middelbare school ging ik in dienst. Ik vond het er fantastisch, ik had er wel willen blijven. Maar ik had ook Marian ontmoet, mijn grote liefde, met wie ik inmiddels bijna veertig jaar getrouwd ben. Ik wilde dicht bij haar zijn, dus heb ik voor de politie gekozen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek