Een blije Thijs Wieggers (links) met kompaan Rutger van Lier voor de rechtbank in Dordrecht, waar eerstgenoemde werd vrijgesproken voor het bedreigen van een motoragent.
Volledig scherm
Een blije Thijs Wieggers (links) met kompaan Rutger van Lier voor de rechtbank in Dordrecht, waar eerstgenoemde werd vrijgesproken voor het bedreigen van een motoragent. © eigen foto

Vrijspraak boer Thijs Wieggers voor bedreigen motoragent die hem onder schot hield

MARIËNVELDE/DORDRECHT - Boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde is vrijgesproken van het bedreigen van een motoragent tijdens een boerenprotest in Bleiswijk, vorig jaar zomer. Volgens de rechtbank is er te veel twijfel ‘of de verdachte in de richting van de aangever (de agent, red.) is gereden’. Daarom kan niets anders dan vrijspraak volgen.

4 reacties

 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Terecht vrijgesproken...! deze agent was op een motor....daar past de slogan ,,,waakzaam en dienstbaar,,, niet op...! en dat was dus duidelijk merkbaar door dit opgefokte en onprofessionele optreden...!
 • Tjeu Claase

  2 jaar geleden
  De-escaleren is één woord dat de Politie in deze tijd niet meer kent. Sterker nog het optreden van de Politie roept agressie op !
 • Hendrik Jan Willem

  2 jaar geleden
  Normaal is het credo van de politie, deescalerend optreden., echter niet als het geen minderheden zijn,
 • Geurt Smit

  2 jaar geleden
  Agent had ook gewoon opzij kunnen stappen. Ruimte en tijd genoeg!